Saturday, December 10, 2011

a walk to remember

Shichi busy sangat2 kebelakangan ni..
dah nk balik Arab dah Kak Bee,
baru ada masa nk share..
ni majlis persandingan Kak Bee dan Abg Yazid,
pada 12.11.11 yg lepas..
majlis ni berlansung d rumah kediaman ayah dan bonda kami..
yg bertemakan PINK!!

haaa
ni masa dia org kat bridal..
Baax tu pengapit Abg Yazid

 ketibaan pasangan raja sehari ni..

di sambut oleh Dino..

 Dino ni memang menuntut ilmu silat..
agak lama Dino x beraksi..
kali ni, Dino bukak bunga sambut pasangan pengantin ni hehe

 yg x puas hati nye..
Dino kejap je bersilat..
pastu, d sambung budak2 ni..
menarik!

lepas baca doa, majlis tepong tawar..
majlis makan nasik temuan pulak..
banyak sangat gambar..
Shichi dh malas pileh dah hehe

 seronok tengok dia org makan nasik temuan..
nk tengok sapa cepat dan tangkas hehe

x ingat lah siape yg menang hehe

ni lah ayah bonda kesayangan kami adik beradik :)
Puan Hasnah Dahlan 
En. Saeit Ahmad

adik beradik mak dan bapak..
ni yg suku jerr..
yg lain busy kat dapur hehe
nenek Shichi sorg tu jer yg tinggal :(

makcik2 sebelah bapak..
kecik2 kan..

haaa
hari tu lengkap kita org 7 adik beradik bergamba pada 1 masa..
susah sangat..
masing2 bz dgn kerja masing2
abg sulong yg baju biru tu..Abg Ijal dah kawen, 3 anak
no 2 Kak Lynda, yg sebelah Kak Bee, pun dah kawen, 3 anak..
no 3 pulak Kak Jue,dh kawen jugak, 2 anak..
pastu Kak Gee, yg belakang, berselendeng putih..
Kak Bee ni kan melangkah bendul..
ke-6 Abg Wandy
n Shichi last..hehe

ni anak2 buah..
anak2 kakak dan abg..
tp Hairul n Ally jerr xda..

gadis2 Sarawak cantik ni, kazen Shichi
4 dah kawen,dh ada anak..
Shichi dan Mastura jer maseh single hehe

keluarga Abg Yazid..

with our fren n our family


 Abg Wandy, Sheyla 
next year diaorg pulak hehe

 kenangan..susah betol nk tangkap Dino ni..
sbb dia pun one of photographer..

 Kak Illa ni kawan Kak Gee..
dia org Semenanjung..
tp pandai cakap Sarawak!
rindu pulak kat 2 org ni..

tinggal Shichi, Kak Gee n Abg Wandy maseh belom kawen..
doa2 lah Kak Gee cepat2 yerr..
umoh dh 33taunn..hehe

Miss Airda Ricci De' Fabulous 
Airda kawan Shichi dr sekolah lagi..
x sangka pulak dia dapat datang..
thanks Datin hehehe

 i love her dress so much!
color pun x lah pink sangat..

yg penting, Kak Bee design sendiri baju dari akad nikah, dan 2x bersanding..

kasut tu, Shichi yg pileh..
nk cari kasut pengaten pun sangat lah susah..
sbb kat Kuching ni limited..
tp barang mahal gilaa!!
massa tu pun dh x sempat lagi nk pg KL carik kasut..

xpe lah kita blur..yg penting nampak rupa bentuk hehe

look at her..
feel wanna cry..
she so happy..and ofcoz Shichi happy

hehehe sempat jugak..
cantik kan baju ni..
sbb baju ni bkn di reka khas untuk Shichi..
kalau Shichi sendiri yg beli or tempah, xkn lah nk puji sendiri kn hahahaha

sukaa sangat gamba ni..
masing2 ada character masing2

 dh penat2.. kita org lepak kat Swee Kang Kacang Ais..
tempat wajib kalau lepas outdoor..
ehh ada mak anon sorg tu hehe
jgn marah eva :P

p/s: ehhh baaxxx...ko jgn nk tetak jgn nk ingga haakuu kelaka or melayyy k! hahaha si penyelak nombo 1 ya!



8 comments:

Abg Stalker said...

entri2 shichi mostly in bahasa melayu 'pure' :P hahahah ;)cantikkk~

Bui Junaidi said...

kacak2 gambar ktk org..mesti Wandy ambik gmbr nak..

kmk kak bui kawan Wandy..dolok kmk pernah kerja ngan nya d JKKN..

yazid ya,kawan laki kmk..

kmk follow ktk k..*_*

hepi blogging

shichisaeit said...

pure mcm mana tu?? hehe

Abg Stalker said...

err..pure tu mcm..bahasa melayu semenanjung la. :D ktk sik klakar srwk,kmk senang mok fhm.

CHU MAJORFLAVA said...

maksud iz ya..bm menar,xda bahasa melaya pasar..baca blog org lain juak dear to polish..dey jaik ati nga gbr diupload ktk,dah nikah dah kak b

eva said...

ahahah kmk duhal mak anon.. mcm2 jak nama dberik.. ahha

shichisaeit said...

kak Bui....knk kmk x dpt follow ktk ow..

chu...phm kmk hehehehe

abe stalker pun lihai jugak cakap swk eh hahaha

eva si mak anon si segeh hehe

EyanaNoorAzlan said...

hi sweety shichi, tharu gak baca entri ni..mmg shici rapat sgt ngan kakak kan..=)

oh ye, nice pelamin tu? sapa yg buat ek? hihi..