Monday, December 26, 2011

Saturday, December 24, 2011

V untuk Vitagen

Bnyk yg tnyk Shichi, apa Shichi mkn sampai boleh turun berat badan yg banyk..
Shichi amalkan mkn sunsweet..
Sbb boleh buang air dgn selesa dan hari2.
Vitegen pulak bagus untuk perut.
Dapat mengelakkan perut dr kembung ataupun buncit.
Selain tu, vitegen pulak membantu membunuh bakteria dlm perut.
Kalau rasa nk mkn ringan2,apa kata korang tuka kan mkn keropok or popcorn kepada sunsweet n coke or carbonate drink to vitegen..
This is how my diet on! Hehe

Trip to Sri Aman

Shichi, abg Shichi n Sheyla pegi Sri Aman hari ni..
Abg ada ambk gmbar org kawen..tp xde partner..
Sbb Dino, Salam, Kario, Baax semua masing2 ada job kat Kuching.
So,ambk nescafe untuk breakfast..sesuai untk sesiapa yg tgh diet tu hehe

Friday, December 23, 2011

Lucky!

Semenjak 2 menjak ni..selalu sangat Shichi jumpa makanan masa kecik2 dulu..sedappp

My bodyguard

Heheehehe this is my bodyguard :D

Tuesday, December 20, 2011

Bosan

Shichi x dapat nk update blog or approve comment dulu kalau kat rumah..
Sbb xde laptop..
Alahai..
Bosan nyee
Yg ni, separuh dr brg2 makeup Shichi..
Kerana bosan sangat, tu lh Shichi nk susun elok2..
Sekarang ni pun Shichi update guna BB jerr..
Nasib ada bb kn
Hehehehe

Monday, December 19, 2011

Tora datang lagi

Tadi siang, Shichi pegi Wisma Satok, nk beli barang ckit..
Pastu, Shichi terjumpa pulak Tora ni!
Kecik2 dulu,selalu tengok iklan tora dtg lagi!
Hehehehe
Teringat pulak ngan zaman2 kecik2 kn
Kalau dulu2, mainan best2 jerr.
Tp sekarang,alahai...

Wednesday, December 14, 2011

wordless wednesday


wordless Wednesday : on Wednesday, all over the internet, bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog. hence the 'wordless' title. the idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description. 

Tuesday, December 13, 2011

am i supposed to be sorry?

do i have to apologize? should i apologize?
i love you so much
i know my love has made you suffer

but i cant let you go
if you could understand me
please forgive me

although am crying again
although its wrong, i cant
although i close my eyes, i still can see you
although I've suffered with you, but am still happy when am with you
even though i closed my ears,
i still hear your voice 
since i cant forget you
am going to love you 

Monday, December 12, 2011

J&J Cafeteria

Jam 7 pagi dh Dino ketuk pintu Shichi nk bawak pegi breakfast..
Wow!
Ape mimpi Dino eh?
Mmpi bagus kot..hahaha
Shichi agak hairan,slalu kalau dieorg ni pg ambk gmba pengantin berhias,mst breakfast kat J&J Cafeteria..
Mcm x best jer..
Kat area matang lagi tu
So,tiba jer kat situ,very nice place..
Tp Shichi x ambk bnyk gamba kedai..

Roti canai die memang superb!
With kuah kari pun,fuhh!!
Shichi makan roti canai telor bawang.

Dino pulak roti susu.
Rangup bkn main
Lame sangat dh x mkn roti canai sesedap kat J&J

Saturday, December 10, 2011

a walk to remember

Shichi busy sangat2 kebelakangan ni..
dah nk balik Arab dah Kak Bee,
baru ada masa nk share..
ni majlis persandingan Kak Bee dan Abg Yazid,
pada 12.11.11 yg lepas..
majlis ni berlansung d rumah kediaman ayah dan bonda kami..
yg bertemakan PINK!!

haaa
ni masa dia org kat bridal..
Baax tu pengapit Abg Yazid

 ketibaan pasangan raja sehari ni..

di sambut oleh Dino..

 Dino ni memang menuntut ilmu silat..
agak lama Dino x beraksi..
kali ni, Dino bukak bunga sambut pasangan pengantin ni hehe

 yg x puas hati nye..
Dino kejap je bersilat..
pastu, d sambung budak2 ni..
menarik!

lepas baca doa, majlis tepong tawar..
majlis makan nasik temuan pulak..
banyak sangat gambar..
Shichi dh malas pileh dah hehe

 seronok tengok dia org makan nasik temuan..
nk tengok sapa cepat dan tangkas hehe

x ingat lah siape yg menang hehe

ni lah ayah bonda kesayangan kami adik beradik :)
Puan Hasnah Dahlan 
En. Saeit Ahmad

adik beradik mak dan bapak..
ni yg suku jerr..
yg lain busy kat dapur hehe
nenek Shichi sorg tu jer yg tinggal :(

makcik2 sebelah bapak..
kecik2 kan..

haaa
hari tu lengkap kita org 7 adik beradik bergamba pada 1 masa..
susah sangat..
masing2 bz dgn kerja masing2
abg sulong yg baju biru tu..Abg Ijal dah kawen, 3 anak
no 2 Kak Lynda, yg sebelah Kak Bee, pun dah kawen, 3 anak..
no 3 pulak Kak Jue,dh kawen jugak, 2 anak..
pastu Kak Gee, yg belakang, berselendeng putih..
Kak Bee ni kan melangkah bendul..
ke-6 Abg Wandy
n Shichi last..hehe

ni anak2 buah..
anak2 kakak dan abg..
tp Hairul n Ally jerr xda..

gadis2 Sarawak cantik ni, kazen Shichi
4 dah kawen,dh ada anak..
Shichi dan Mastura jer maseh single hehe

keluarga Abg Yazid..

with our fren n our family


 Abg Wandy, Sheyla 
next year diaorg pulak hehe

 kenangan..susah betol nk tangkap Dino ni..
sbb dia pun one of photographer..

 Kak Illa ni kawan Kak Gee..
dia org Semenanjung..
tp pandai cakap Sarawak!
rindu pulak kat 2 org ni..

tinggal Shichi, Kak Gee n Abg Wandy maseh belom kawen..
doa2 lah Kak Gee cepat2 yerr..
umoh dh 33taunn..hehe

Miss Airda Ricci De' Fabulous 
Airda kawan Shichi dr sekolah lagi..
x sangka pulak dia dapat datang..
thanks Datin hehehe

 i love her dress so much!
color pun x lah pink sangat..

yg penting, Kak Bee design sendiri baju dari akad nikah, dan 2x bersanding..

kasut tu, Shichi yg pileh..
nk cari kasut pengaten pun sangat lah susah..
sbb kat Kuching ni limited..
tp barang mahal gilaa!!
massa tu pun dh x sempat lagi nk pg KL carik kasut..

xpe lah kita blur..yg penting nampak rupa bentuk hehe

look at her..
feel wanna cry..
she so happy..and ofcoz Shichi happy

hehehe sempat jugak..
cantik kan baju ni..
sbb baju ni bkn di reka khas untuk Shichi..
kalau Shichi sendiri yg beli or tempah, xkn lah nk puji sendiri kn hahahaha

sukaa sangat gamba ni..
masing2 ada character masing2

 dh penat2.. kita org lepak kat Swee Kang Kacang Ais..
tempat wajib kalau lepas outdoor..
ehh ada mak anon sorg tu hehe
jgn marah eva :P

p/s: ehhh baaxxx...ko jgn nk tetak jgn nk ingga haakuu kelaka or melayyy k! hahaha si penyelak nombo 1 ya!



anime

time bosan2 ni, teringat pulak Shichi dgn hobby Shichi dulu2..
sekarang pun maseh..
cuma dah kurang..
mungkin faktor umor dan kerjaya..
M A Y B E

midori no hibi by Inoue Kazurou
midori days
hari-hari midori

 banyak lagi anime lain Shichi suka..
tp ambik 1 contoh jer lah..

 midori ni lucu..
suka gila sangat kat seiji ni..
tp seiji ni gangstaaaaa..

 sampaikan dia sanggup jadi tangan kanan seiji..
sbb cintakan sangat seiji tu..

 anime banyak adengan lucu2..
ni first time midori kat tgn seiji

haaaaa
ni yg Shichi agak pilu ni...
Shichi memang banyak komik jepon or anime or manga..
sbb dr dulu lagi Shichi suka kumpul keluaran tiap2 bulan..
tp sayg nya!!
mak Shichi yg keluarkan dr bilik Shichi dgn alasan,
"kau tu, kalau dh kawen, dh jd mak org"
fuuyoooooo!!!

ni hasel duit Shichi dr bekerja dulu2..
mak cakap dia x buang..
cuma x ingat letak kat mana..
3 kotak besarrr makkk..
x kan x ingat..

nk carik pun malas..
nk relaxx dulu ujong mggu ni hehehe

nanti, Shichi cari..
kalau maseh ada rezeki Shichi nk simpan komik2 Shichi,
Shichi nk upload kan..
heheheheeheh

CD/DVD pun Shichi ada!!!
lupa lh pulak..

sapa2 yg minat anime ni..
haaa
share2 lah k...
Shichi minat sangat ngan anime ni

the law of ueki pun one of my fav!

Sunday, December 4, 2011

sematan lagi

isnen lepas kan cuti..cuti gnti maal hijrah..
so kita pegi makan angin kat Sematan, Lundu
b4 tu breakfast kat bimmers :)

Baax jd magsa Eva, ambik gamba

 antara para hadirin yg hadi hehe


 ni ambk dr hp Baax


 shoot dr dlm kereta Eva, Kak Bee n Bang Yazid satu kereta ngan Eva

 hilang sudah kereta dino
yg hitam tu kereta Baax..
Salam n Kario satu kreta ngan Baax

 jam dh lewat.. tp 2 buah kereta blakang kita lammbaatt
mcm siputt

 welcome to palm beach resort..
hehe
datang terus carik basikal!


 the making of sandwich 




 baju ni best..
kalau sejuk boleh jd panas
kalau panas boleh jd sejuk.
tp kena gerak lh kalau nk panas ke sejuk


lepas hujan turun dgn lebatnya,
kita org main kat tepi pantai

 ni gamba hasel dr L-CA+ 
sbb Shichi x bawak cmre lain
ni ambk dr abg Shichi

melokan..
hahaha

tengok olahan dia org..
Shichi yg snap ni
kan dia org semua photographer..

pas main kat pantai,
terjun dalam kolam

kalau anda prasan, ada lah 2 org minah tu, cakap x nk mandi dlm kolam.
sbb Shichi pun x mandi.
tp Shichi yg terjun dulu..
pastu 2 org tu hahahah


 hasel gamba2 dalam kolam, 
Shichi mntak kebenaran tuan punya gamba, film n cmre
ni dia
cekgu Ayek (betol ke?)
dia ambk guna holga 135bc
makseh cekgu ehehehhe
dia pun join kita org jugak hari tu.

 hehe 
wajib ni main basikal!

 newly wedd


 hehe
Eva bawak basikal memang laju..
mcm perempuan kampung yg jual nasi lemak pulak dh kita org tengok dia
medamm kau Eva ahahhaha


 gamba kenangan kat Jeti Sematan


 singgah beli air jambu batu..
panas sangat..
sedappp...segarrr..


 dh nk balek baru begamba kat pintu masok hehe

 sebelom balik Kuching,
singah makan dulu kat pasar Sematan..
penattt...