Sunday, August 14, 2011

Takuya Kimura

dari aku usia 11 tahun lagi aku dah menjinakkan diri dalam menonton drama Jepun ni..
abg aku, Wandy suka sangat tengok cerita Jepun..
aku pun ikut sekali..
artis Jepun yang maseh kami adik beradik jadikan idola sampai hari ni adalah
Takuya Kimura


malam semalam aku x dapat tido..
jadi,aku pun nk tengok cerita dari lakonan Takuya Kimura
antara koleksi cerita Takuya cerita ni..
Engine

drama ni taun 2005
ia mengisahkan Kanzaki Jiro (Takuya Kimura) adalah seorg pelumba kereta mcm F1 tu..
kat Jepun Jiro adalah star..tp masa kat Europe,dia accident masa training..pastu kena pecat..so he have no choice and going back to Japan

balik Jepun, Jiro terkejut yg rumah mereka tu bapak dia dh jadikan sbgai rmh anak yatim or keluarga yg tak mampu lah.

Jiro memang x suka budak2.. dia benci sangat kat budak2 ni
tp,dalam naluri dia tu, dia sebenarnya paling senang d sukai kanak2 dan remaja..
sikap dia slumber je
lama2.. hubungan mereka semakin rapat..
mcm isi dengan kuku..

tp mcm mana pulak dgn kerjaya dia sebagai racer?
haaa
kalau nk tau, tengok sendiri hehe

drama Engine ni adalah dari manga
pastu buat lah drama

yang best nya Engine ni, banyak part yg lucu-lucu, sedeh,sakit hati..
moral pun banyak..
sesuai lah untuk tontonan umum..

selain dr berlakon, Takuya jugak seorg model...
antaranya Nikon
dari slr, dslr sampai ke compact camera dia jer yg jadi model untuk Nikon ni




Nikon D80



Nikon D300

sbb tu dulu abg aku beli Nikon D80 and Nikon D300
sbb Takuya lah..
besar pengaruh Takuya terhadap diri aku dan abg aku..
hehe

yg ni pulak Gatsby
tengok video ni...
best!!




ni brand hand phone Japan lah

Gaya Takuya ni lah yg buat aku suka sangat kat dia..
relax, slumber, cool



banyak lagi iklan dia buat..best2 lagi tu

tak tau dah brapa banyak iklan yg dia buat untuk Gatsby ni..



ni yg paling i suka




selain Nikon and Gatsby
Takuya jugak model untuk Levi's






model mi segera pun ada

ada banyak lagi movie Takuya yg aku ada
nanti aku bagi sinopsis drama Pride, Hero, Good Luck, Change, Mr. Brain, Long Vacation, Beautiful Life and more..
sekarang kan demam K-Pop or Korea..
tapi, movie dan fashion Takuya Kimura bak kata pepatah,
tak lapok dek ujan tak lekang dek panas..
hehehe

i love Takuya Kimura



2 comments:

alif haris said...

alif singgah sini ye :)
nice entri ^^

eVa said...

oww tok d pdh byk ya.. nang byk hahah.. mek suka iklan takuya pegang SLR.. cya nya nang ensem cool!